En meer…

Overig werk

Naast mijn passie voor trainingsacteren, acteren en theater, ben ik van oorsprong geschoold als docente Nederlands en Engels en daarnaast ook als HBO Financieel medewerker. Daarin heb ik vele jaren ervaring opgedaan en dus heb ik een rijke bron aan ervaring die ik overal, zowel buiten als binnen het theater, in kan zetten.

Uiteraard ben ik als ZZP’er ook in te huren als financieel medewerker of docente.

Maken

Niet alleen op amateurgebied maar ook professioneel vind ik het interessant om voorstellingen te maken. Geïnspireerd door uw wensen of mijn eigen ideeën, invalshoeken en fantasieën, wil ik graag een op maat gemaakte voorstelling voor u maken. Bijna alles is mogelijk; van een korte voorstelling bij u in de tuin voor een select gezelschap tot een avondvullende voorstelling met veel publiek; ik vind het heerlijk om te doen.

Regisseren

Regisseren heb ik niet alleen mijzelf als autodidact aangeleerd. Ik ben afgestudeerd aan het Rotterdamscentrumvoortheater (nu Babel) voor regisseuse in de amateurkunst. Hier is met name mijn aandacht voor diversiteit en inclusiviteit op de toneelvloer bijgebracht.

Het regisseren heeft mij tot veel heldere inzichten en ervaringen gebracht. Het is erg interessant om een speler of groep spelers tot ontwikkeling te laten komen en inzicht te geven in hun kwaliteiten. Dat vergt veel inzet, passie en doorzettingsvermogen. Gelukkig zijn dit kwaliteiten die ik ín heb kunnen inzetten in het realiseren van een aantal prachtige theaterproducties. Het meest trots ben ik op mijn afstudeervoorstelling ‘Don’t fuck the mid(l/w)ifecrisis’ , een voorstelling over de (on)gemakken van vrouwen in de overgang, zelf geschreven en geregisseerd en met lovende kritieken.

Ik ben een regisseuse die houdt van meedenkers. Ik vind het belangrijk dat acteurs meedenken in het maakproces met de regisseur zodat het wederzijds goed voelt om een voorstelling te maken en spelen. Ik maak het liefst samen met de acteurs de voorstelling. Vanuit een thema, een idee of nieuwsgierigheid ontwikkel ik het concept om daarna al improviserend toe te werken naar een script en tenslotte de voorstelling. Fijn om wederzijds te ontdekken wat de mogelijkheden zijn en uiteindelijk een mooie voorstelling voor een dankbaar publiek neer te kunnen zetten.

© Cunie de Groot | Met liefde ontworpen door Wijsneus Media